Marmaris Bülten
Marmaris Cruise Port MareNostrum Yeşil Marmaris Lines
Your Voice Your Newspaper... From Marmaris to The World
MARMARİS YAT LİMANI’NDA VATANDAŞ YANILTILIYOR
MARMARİS YAT LİMANI’NDA VATANDAŞ YANILTILIYOR

                      Marmaris Yat Limanı’nda belediye tarafından yürütülen düzenleme çalışmaları hızla yürütülürken, Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı sonrası; Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar’ın AK Partili Belediye Meclis Üyelerini suçlayıcı açıklamaları, buna karşılık ta AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan’ın cevap niteliğindeki açıklamaları vatandaşları ikiye böldü.

Ata Sevgi
                      Marmaris Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı sonrasında Belediye Başkanı Ali Acar basına yaptığı açıklamada AK Parti’li meclis üyelerini yat limanı düzenleme çalışmalarına karşı olmakla suçlayıp, hizmeti engellemek için ağır cezada yargılanmak üzere belediye yetkililerini Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve valiliğe şikayet ettiklerini söylemişti.
                
Toplantıda cevap haklarını kullanmak için söz istemelerine rağmen Başkan Acar tarafından söz verilmeyen AK Parti’li Meclis Üyeleri Mustafa Karacan, Abdüllatif Hıdır, Zehra Tavacı ve Sahir Ökten tepki vererek, toplantı salonunu terk etmişlerdi.
 
   
                    
Sonrasında Yat Limanı Esnafları olarak bir araya gelen 50 kişi ortak yaptıkları basın açıklamasıyla, belediyenin yapmış olduğu çalışmaları desteklediklerini, yarım kalacak bir çalışma ile turizm sezonuna girilemeyeceğini, böyle bir durumda Marmaris Turizmi’nin büyük bir darbe alacağına dikkat çekerek;” Ekmeğimizle oynayanları, geleceğimizi riske atanları, Marmaris için yapılan çalışmaları engellemek ve aksatmak çabasında olanları, kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz.” dediler.

YAT LİMANI ARKEOLOJİK SİT ALANI ÖNCE İZİN ALMAK GEREKİR

                 
AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan parti binasında 11 Şubat’ta düzenledikleri basın toplantısında; Yat Limanı bölgesi Arkeolojik SİT alanıdır. Vatandaş orada tadilat yapmak isterse belediyeden ruhsat alması gerekir. Belediye de “Önce SİT kurulundan izin alması gerektiğini söyler. Vatandaşa bunu söyleyenler, izin gerektiğini nasıl bilmezler? Önce inşaat sonra izin olmaz, Yat Limanı esnafı yanıltılarak bize karşı galeyana getirilmek isteniyor. Esnaf adına olduğu söylenilen açıklamayı kendileri kaleme alarak, esnafa göndermişler, esnafı galeyana getirmek istemişlerdir.
                 
Belediyenin hiçbir açıklaması yoktur. AK Parti’li  Meclis üyelerimiz, yine Kısayalı’da mülkiyetine izinsiz girildiği için gelen şikayetler üstüne, denetleme ve muhalefet görevlerini yerine getirmişlerdir.” dediler.
                      
AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete’de  yaptığı yazılı açıklamada; “Vatandaşlarımızın ve özellikle Yat Limanı esnafımızı yakından ilgilendiren “Yat Limanı Yüzey Kaplama İşi İle İlgili” kamuoyunda çeşitli haksız ve mesnetsiz spekülasyonlar yapılarak, Ak Parti İlçe Teşkilatının yapılan projenin karşısında olduğu ya da işi durdurmak niyetinde olduğu gibi anlamsız açıklamalar yapılmış ve vatandaşlarımız yanlış bilgilendirilmiştir.
      
             1) 8.2.2011 tarihli belediye başkanlığı adına yapılan basın açıklamasında Sayın Arzu Girginç projenin Şubat 2010 tarihinde bitirildiğini ve sezonun yaklaşması nedeniyle Kasım 2010 tarihine ertelendiğini söylemektedir.
       
            2) Gerekli izinleri almak için 8 ay gibi bir süreleri olmasına rağmen proje başlangıcı olan Kasım 2010 tarihinde izinler için ilgili makamlara herhangi bir başvuru dahi yapılmadığı açıkça ortadadır. Böylesine  kapsamlı bir proje için izin gerekmediğini düşünmek ise en masum ifade şekliyle “SAFLIKTIR” ve Belediye Başkanlığı makamının ciddiyeti ile bağdaşmaz. Ayrıca ekte sizlere dağıttığımız koruma amaçlı imar planı lejantlarında bu bölgeye  yapılacak ‘ peyzaj’ çalışmaları için SİT kurulundan izin alınması gerektiği açıkça belirtilmiştir.
                 
3) “Marmaris Kısayalı sahil Düzenleme Çalışması” ile ilgili  ne Şubat 2010 öncesinde ve sonrasında ne de uygulamaya başladığı Kasım 2010 tarihinde Belediye Meclisine bilgi verilmemiştir. Belediye Meclis üyelerimiz bu konuda meclise bilgi verilmemiş olması ve sahil projesi kapsamında kalan mülk ve işyeri sahibi vatandaşların yoğun talepleri nedeniyle 27 Aralık 2010 tarihinde EKLİ DİLEKÇE ile gerekli izinlerinin alınıp alınmadığına ilişkin kanaatlerini Muğla Valiliğine bildirmişlerdir.
              
4) Dilekçe üzerinde açıkça görüleceği üzere; “YATIRIMIN DURDURULMASI, DOLGU YAPILDIĞI, BELEDİYE BAŞKANININ AĞIR CEZADA YARGILANMASI ve MÜLKİYET SINIRLARI ile ilgili isnat edilen hiçbir suçlama ve talebimiz bulunmamaktadır.
               
Sonuç olarak; Marmaris’ in imajını değiştirebilecek Marmaris Kısayalı Düzenlemesi projesi ile ilgili “şeffaf olduğu” iddiasında olan Belediye Başkanlığı tarafından ne Belediye Meclis Üyelerine ne proje kapsamında kalan mülk sahiplerine ne de Marmaris halkına hiçbir açıklama yapılmamış, proje detayları paylaşılmamıştır.
              
Belediye Başkanlığı alt yapı, üst yapı ve Tabiat Varlıkları konularını ilgilendiren; böylesi kapsamlı bir proje ile ilgili izin gerektiğini bilmediklerini” söyleyerek yürüttükleri görevle ilgili ciddiyetsizliklerini ve yetersizliklerini açıkça ortaya koymuştur. Belediye Başkanlığının tüm bilgisizlik ve eksikliklerini her zaman yaptığı gibi çarpıtma ve iftira ile başkalarını yıkma çabalarını kınıyoruz.” dedi. (AjansSevgi / Marmaris)

MARMARİS YAT LİMANI’NDA VATANDAŞ YANILTILIYOR
tarih Tarih: 16.02.2011, 12:58 okunma Okunma: 505
Yorumla
Ad Soyad
E-Posta (yayınlanmayacaktır)
Yorumunuz
Güvenlik Kodu
  
2010 ales