Marmaris Bülten
MareNostrum Yeşil Marmaris Lines Marmaris Cruise Port
Your Voice Your Newspaper... From Marmaris to The World
KAYITSIZ ŞARTSIZ BAĞIMSIZLIK'IN 85.YILI
KAYITSIZ ŞARTSIZ BAĞIMSIZLIK'IN 85.YILI

  KAYITSIZ ŞARTSIZ BAĞIMSIZLIK’IN 85.YILI

                        Ata Sevgi /Marmaris

             Cumhuriyet Halk partisi Marmaris İlçe Başkanı Ramazan Kılıç; Lozan Barış antlaşması’nın 85. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Bugün 24 Temmuz 2008, Lozan barış antlaşmasının 85. yıl dönümü. Kutlu olsun! Lozan nedir?

Lozan bir büyük barıştır. Bir ulusun kendi kaderini tayin hakkının tanınmasıdır. Bir ulusun yok edilişini, Sevr’ i imzalatanlara anlaşma öyle değil böyle olur dedirten büyük bir meydan okumadır Lozan... Kısacası Lozan; “Kayıtsız Şartsız Bağımsızlık” demektir.

Lozan işgal edilen, sömürülen bir ulusun tarih yazımıdır. Bugün onu hazmedemeyenler farklı teorik, siyasi ve sosyal tezlerle Lozan’ın anlamını hafifletmeye, onu sıradanlaştırmaya çalışmaktadırlar. Ancak gerçekçi bir yaklaşım, olanları bütün çıplaklığıyla bizlere göstermektedir.

Çünkü Lozan, emperyalistlerin keyfi bir anlaşması değil, yapmak zorunda kaldıkları bir barıştır. Bu barış Lozan’ da yapılmadı. Bu barış; İnönü’ de, Sakarya’da ve Büyük Taarruz’ da yapıldı, Lozan’ da taçlandırıldı.

İsmet Paşa başkanlığında ulusumuzu Lozan’da temsil eden heyet masaya “Kayıtsız Şartsız Bağımsızlık” ilkesiyle oturdu ve bunu kabul ettirdi. Ancak Lozan’ ın gerisinde bir büyük kurtuluş destanının olduğunu unutmamak gerekir.

Dünden bugüne, bugünden yarına ulusumuzun bağımsızlığı bizlerin azim ve kararlığı ile olagelmiştir. Bu kararlık yoksa teslimiyet ve bağımsızlığın yok oluşu vardır. Bu nedenle Lozan’ ı ve onun bize bıraktıkların, başta Ulu Önderimiz Atatürk’ ü sonra İsmet Paşa’ yı ve emeği geçen herkesi şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz.

Biz CHP’ liler olarak başta Lozan olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını dün olduğu gibi bugün ve yarın da sonuna kadar korumaya yeminliyiz.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye!” dedi. (AjansSevgi)

KAYITSIZ ŞARTSIZ BAĞIMSIZLIK'IN 85.YILI
tarih Tarih: 23.07.2008, 14:57 okunma Okunma: 412
Yorumla
Ad Soyad
E-Posta (yayınlanmayacaktır)
Yorumunuz
Güvenlik Kodu
  
2010 ales