Marmaris Bülten
Marmaris Cruise Port MareNostrum Yeşil Marmaris Lines
Your Voice Your Newspaper... From Marmaris to The World
BALIK ÇİFTLİKLERİ AÇIK DENİZE TAŞINIYOR
BALIK ÇİFTLİKLERİ AÇIK DENİZE TAŞINIYOR

BALIK ÇİFTLİKLERİ AÇIK DENİZE TAŞINIYOR

 Ata Sevgi / Marmaris

Muğla Körfezleri’ nefes alacak. Yapılacak yeni düzenlemelerle kıyılarda bulunan balık çiftlikleri, açık denize taşınacak.

AKP Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır’ ın Basın Halkla İlişkiler Danışmanı Ramazan Özbek’ ten dün ( 13 Kasım 2008) alınan bilgide; “Ocak ayında Güllük, Milas, Kıyıkışlacık, Bodrum, Didim, İzmir’ de bulunan balık çiftlikleriyle ilgili, Güllük Körfezinde başlayan çipura ölümlerini Milas Kültür Balığı Üretici Birliği Başkan Yardımcısı Sami Kont, diğer Balık Kooperatifleri, Üretici Birlikleri ve Dernekleri yetkilileriyle görüştüğünü dile getiren AKP Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır yaptığı açıklamada; “ Kıyı işletmelerinin açık denize taşınması için gereken potansiyel alanlar belirlenmiş,  ÇED Belgelerinin 2008 Kasım ayı içinde Orman ve Çevre Bakanlığı tarafından Aralık ayı içinde imzalanması için çalışmalar devam etmektedir.

TBMM’de görüşülmeye başlanan 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısında;

            a) Balık Çiftliklerinin kurulacağı alanların belirlenmesi ve ilan edilmesi yetkisinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığına verilmesi,

            b) Kira bedellerinin üst limitlerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca Belirlenerek, kiralamaların İl Özel İdarelerince gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir.

 Ziraat Bankası tarafından verilen düşük faizli ve uzun vadeli %50 faiz indirimli, ucuz su ürünleri yetiştiricilik kredilerinin açık ve derin su balıkçılığına uygun hale getirilerek 250 Bin YTL’den  en az 1 Milyon YTL’ye çıkartılması hususunda; gerekli olan hazine izninin çıkarılması için Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile görüşmüştür. Sayın Bakanımızdan alınan bilgiye göre; Hazineden ayrıca genelge yayınlanmasına veya yasal düzenleme yapılmasına gerek olmadığı, Ziraat Bankası tarafından verilen tarımsal kredilerin aynı şartlarda verilmeye devam edileceği bildirildi.

 Toprak havuz balık üreticilerinin ve kuluçkuhane işletmelerinin İl Özel İdareye ödemesi gereken yeraltı kaynağı kullanma ücreti, üreticilerin lehine düşürülmüş ve daha da düşürülmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir.” dedi. (AjansSevgi)

BALIK ÇİFTLİKLERİ AÇIK DENİZE TAŞINIYOR
tarih Tarih: 14.11.2008, 12:28 okunma Okunma: 666
Yorumlar
İşte bir örnek daha (maden arama ruhsatı ile ilgili habere istinaden diyorum.) Al çiftlikleri açık denize orası kolay tıpkı sahile kurmak gibi, peki sahili aldığın gibi bırakabilecek misin? Orası muamma. Şuan Türkiyede çevre bakanlığının cezalarından haberiniz varmı? en küçüğü 20 ytl maliyeti olan egzos pulunun olmaması veya tarihini geçmiş olmasının cezası 550 ytl başkada bin ytlt nin altında cezası yok ..saygılar...
Tarih: 00.00.0000 - 00:00 | Gönderen: İLKER GÜL BURSA
Yorumla
Ad Soyad
E-Posta (yayınlanmayacaktır)
Yorumunuz
Güvenlik Kodu
  
2010 ales