YUNUS POLİS EKİPLERİ GÖREVE H...
YOKSA HEDEF 2070' LER Mİ?
HEPİMİZİN ÇOCUKLARI İÇİN SEVG...
ANNELER EĞİTİM İÇİN ÇALIŞTILA...
BUSE ÇIKTI DOKUZA İNMEZ SEKİZ...
MARMARİS İSKELESİ ŞENLENDİ
MARMARİS 2010’U SABIRSI...
ANADOLU'NUN ÖZEL ÇOCUKLARI AC...
MARMARİS İŞ DÜNYASI ve KAMU K...
EFELİKLERİNİ İLK DÜĞÜNLERİNDE...
YANLIŞ HESAP BU KEZ KADIKÖY...
ETEM ÇALIŞKAN O BİR ATATÜRK S...
ZOR OYUNU BOZDU BJK’NİN...
MARMARİS 90.YILDA DA SAVAŞTAN...
MARMARİS TARSUS ADANA VE TÜRK...
MARMARİS GİAD YENİ BAŞKANI ÇO...
MARMARİS BALEVİ MART 2012...
HEPİMİZİN ÇOCUKLARI İÇİN SEVG...
VE MARMARİS YENİ TANSAŞ AÇILD...
MARMARİS’İN MASKOTU DOĞUM GÜN...
Anıtlar Kurulu ve ÖÇK Kurumu Başkanlığı tarafından Akyaka Kadın Azmağı Koruma Kullanma Esas ve Usul Yönetmeliği, 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra, Akyaka Belediyesi komisyon çalışmalarını beklemeksizin, iyileştirme çalışmalarına başladı.
Dünyaca ünlü Gökova Körfezi’ndeki, Ula’ya bağlı turistik belde Akyaka’da bulunan Kadın Azmağı, Akyaka Belediyesi tarafından iyileştiriliyor. Ata Sevgi
Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca yaptığı açıklamada; “Anıtlar Kurulu ve ÖÇK Kurumu Başkanlığı tarafından Akyaka Kadın Azmağı Koruma Kullanma Esas ve Usul Yönetmeliği, 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girmişti. İç Sular Yönetmeliğine göre azmakta çalışacak günü birlik gezi tur tekneleri için ve diğer koruma kanunlarında Muğla Valiliği, Ula Kaymakamlığı, Liman Başkanlığı ve Akyaka Belediye Başkanlığı Sekreterliğinde oluşturulacak komisyonla uygulama başlayacak ve denetimler yapılacaktır.
Komisyon oluşturulana kadar belediyemizin yapmakla sorumlu olduğu görevler arasında kadın azmağında bulunan; Batık teknelerin çıkartılması ve kaçak iskelelerin yıktırılması, Akyaka İmar Planı onaylı kadın azmağı üzerinde bulunan tekne çekek yerinin planda kaldırılması ve yıkımının gerçekleştirilmesi, mendirek mevkide kıyı alanı içinde kalan alanın mülkiyet terklerinin yaptırılarak binanın yıkılması, Papazlık deresinden gelen dere sel suları için Muğla Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre 300 yıllık meteoroloji verilerine göre Papazlık Deresi güzergâhında çalı, çırpı, moloz ve benzeri atıkları kaldırarak dere ıslah çalışmasının yaptırılması gerektiği sel sularının kentsel yerleşim alanına zarar vermeden kadın azmağına ulaşmasının sağlanması var.
Şuan için Papazlık deresi, belediye karşısı ormanlık alandan geçip hamle otel ve kordon apart ve restoran batı tarafını takip ederek Karanfil sokağının bitiği yerden Kadın Azmağına ulaşması Akyaka belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir.” dedi. (AjansSevgi / Marmaris)
GÖKOVA AKYAKA İŞ DÜNYASI REHBERİ
http://www.marmarisbulten.com/Haber/GOKOVA_AKYAKA_iS_DUNYASi_REHBERi/










